Leader Aisaparin helmet vuodelta 2019

Lakeaharjun kuntoportaat ja näkötorni

Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseura ry ja ahkera talkooporukka saivat Lakeaharjun kuntoportaat valmiiksi heinäkuussa, syksyn aikana Lakeaharjun maastoon nousi myös näkötorni. Lakeaharjun laskettelu- ja hiihtokeskuksella on vankka asema talviurheilukeskuksena, mutta alue on urheilijoiden ja kuntoilijoiden suosiossa myös kesäisin hyvien lenkkipolkujen ja rullahiihtoradan ansiosta. Kunto- ja harjoitusolosuhteet Lakeaharjulla monipuolistuivat entisestään, kun laskettelurinteen laitaan rakennettiin turvalliset ja toimivat kuntoportaat. Näkötornikin Lakeaharjun laelle saatiin valmiiksi syksyn aikana. Kuntoportaat ja näkötorni luovat puitteet kaikille urheilua ja kuntoilua harrastaville oman kunnon ylläpitämiseen sekä parantamiseen.

 

 

 

Kraatterijärven Geopark

Kraatterijärven seutu eli Lappajärveä ympäröivät kunnat; Alajärven kaupunki, Evijärven, Lappajärven ja Vimpelin kunnat sekä alueen yritykset ja kolmas sektori ovat tehneet viimeisen viiden vuoden aikana erilaisia toimenpiteitä sekä hankkeita, joiden yhtenä päämääränä on ollut Geopark-statuksen saaminen Lappajärven ainutlaatuiselle meteoriittikraatterille, josta käytetään työnimeä Kraatterijärven Geopark. Kraatterijärven Geopark -hankkeessa on selvitetty edellytykset, joita UNESCO vaatii Global Geopark -statuksen saamiseksi, ja alueellinen tahtotila statusta kohtaan.

 

Lappajärven Kivitipussa sijaitsevassa Meteoriittikeskuksessa on mahdollisuus tutustua Lappajärven alueen geologisesti ainutlaatuiseen historiaan. Kraatterijärven alueelle haetaan UNESCON Global Geopark-statusta.

 

 

Cinemaaseutu

Aisaparin alueen teatterintekijät olivat kiinnostuneita lisäämään toimintaansa audiovisuaaliselle puolelle. Niinpä hankkeessa päästiin tekemään lyhyitä elokuvia eri harrasteryhmien kanssa. Syntyi Gaala-tapahtuma, jonka tarkoituksena on saada eri harrasteryhmät tekemään omia elokuvia ja näyttämään niitä elokuvateattereissa eri puolilla aluetta.  Hankkeen myötä on syntynyt kuntarajat ylittävää ja eri hankkeita yhdistävää toimintaa.  Hankkeen tavoite on luoda vahva kyläelokuvaperinne Aisaparin alueelle.

 

Tubettaja Pinkku Pinsku ja Cinemaaseutu-hankkeen hankevetäjä Pekka Pohjoispää Kyläelokuva-festivaaleilla Luoma-aholla.

 

 

Lean Training – Tuotannon tehostaminen teollisuudessa

Lean Training – Tuotannon tehostaminen teollisuudessa -hanke on yritysryhmähanke, jossa kehitetään eteläpohjalaisen valmistavan teollisuuden yritysten kannattavuutta ja tehokkuutta Lean -menetelmällä. Kannattavuuden kasvattamisella yritysten on mahdollista säilyttää nykyiset työpaikat kiristyvässä taloudellisessa tilanteessa ja kovassa kilpailussa sekä mahdollisesti tarjota töitä uusille työntekijöille ja luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia paremman suorituskyvyn kautta. Kannattavuutta kasvatetaan kehittämällä nykyisiä ja luomalla täysin uusia toimintatapoja.

 

Markki Oy:n toimitusjohtaja Niko Suokko (vas.) ja yritysasiamies Heikki Hurrila ovat tyytyväisiä Lean Training -yritysryhmähankkeeseen.

 

Posted in