Avoimet kylät verkossa 13.6.

Nyt kun Maaseutuparlamenttikin on päätetty siirtää vuodella, on Avoimet kylät -päivä vuoden 2020 suurin valtakunnallinen maaseututapahtuma ja se toteutetaan tällä kertaa verkossa.

Käytännössä Avoimet Kylät -päivä toteutetaan 13. kesäkuuta ja kylät käyttävät materiaalin julkaisuun erilaisia verkkopalveluita. Kylät julkaisevat Avoimet Kylät -päivänä esimerkiksi videoita, valokuvia tai vaikkapa kylähistoriikin verkkolyhennelmän. Kolumnit, podcastit ja livevideot ovat niinikään mahdollisia. Sisältö on vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on olemassa julkaisuluvat tekijältä.

Päivän yhtenä teemana ovat lähiliikuntapaikat. Tavoitteena on esitellä kylien liikunta- ja luontokohteita verkossa, jotta ihmiset löytävät paremmin kylien ulkoilumahdollisuuksien pariin. Yhtä hyvin voi kertoa myös  kylätalosta tai muista kylän palveluista. Tuotetettu sisältö toimii samalla kylien markkinointimateriaalina.

Päivän tavoitteena on näyttää kylien digiosaamista ja sopeutumiskykyä poikkeusoloissa. Avoimet Kylät -päivän verkkototeutukseen voi osallistua matalalla kynnyksellä, joten tempaukseen odotetaan kaikkien aikojen suurinta kylien yhteismäärää. Suomen Kylät ry julkaisee toukokuussa avoimia verkkokoulutuksia, joissa käydään läpi perusasioita sisällöntuotannosta.

Avoimet Kylät verkossa -päivän pääasiallinen julkaisukanava on Facebook. Kylä julkaisee materiaalin omalle kanavalleen. Lisäksi voidaan käyttää julkaisukanavana kylän verkkosivuja, Youtubea ja Instagramia.

Tapahtumapäivänä avoimetkylat.fi-sivustolle julkaistaan Suomen kartta, josta pääsee linkkien avulla tutustumaan kylien tuottamaan sisältöön. Päivän julkaisuissa käytetään tunnistetta #avoimetkylät.

Ilmoita teidänkin kylä mukaan tapahtumaan toukokuun aikana maakunnallisten yhteyshenkilöiden kautta.

Tervetuloa mukaan kaikkien aikojen suurimpaan kylätapahtumaan!

 

Lisätietoa ja ilmoittautumiset allaolevien yhteyshenkilöiden kautta tai tällä lomakkeella

Päivi Kultalahti p. 0400 239 359, paivi.kultalahti@aisapari.net

Irma Kortesuo p. 050 551 0797, irma.kortesuo@liiveri.net

Jaana Sippola p. 040 571 0184 jaana.sippola@kuudestaan.net

Tuija Takamäki p. 040 7055 801  tuija.takamaki@leadersuupohja.fi

Muuta lisätietoa tapahtumasta osoitteesta www.avoimetkylat.fi

 

Posted in