kuva uhooseen.

EP:n Leader-ryhmien käytänteet epidemian aikana ja hyödyllisiä linkkejä

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien henkilöstö  työskentelee epidemian aikana pääosin etänä. Yhteydenottoja ryhmiin toivotaan ensisijaisesti sähköpostitse tai puhelimitse. Tarpeen vaatiessa tapaamisen voi sopia toimistolle. Tapahtumia ja tilaisuuksia on jokaisen ryhmän osalta peruttu tai siirretty myöhempään ajankohtaan. Rajoitusten osin purkautuessa kesäkuun alusta alkaen toimintakäytänteitä on osin mahdollista muuttaa. Tarkempaa tiedotusta kunkin ryhmän osalta voi seurata mm. ryhmien www- ja facebook-sivuilta.

Keinoja hanketoimijoiden tilanteen helpottamiseksi 

Jatkoajan myöntäminen ja peruutuksista johtuvien kulujen kattaminen

Jo myönnettyjen tukien käsittelyssä huomioidaan koronavirusepidemian aiheuttamat haasteet. ELY-keskus voi myöntää investoinnille tai hankkeelle jatkoaikaa voimassa olevien säännösten mukaisesti poikkeustilanteen perusteella. Hakijan tulee tehdä asianmukainen jatkoaikahakemus Hyrrässä, johon saa tarvittessa apua Leader-ryhmistä.

Koronaviruksen takia peruttujen matkojen, tapahtumien sekä koulutusten kulut ovat hankkeille tukikelpoisia kuluja, mikäli niistä ei ole mahdollista saada palautuksia. Tuensaajan tulee aina ensisijaisesti hakea palautusta taholta, jolta matka-, tila- tai muita varauksia on tehty.  

  • Rahoittaja suosittelee sähköisten toimintatapojen hyödyntämistä suunnitelman mukaisten toimenpiteiden toteuttamiseksi (mm. verkkokoulutukset, striimaukset, tallenteet).

Kysy lisätietoja omalta yhteyshenkilöltäsi Leader-ryhmästä taiEtelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

 

Tiedottaminen ja yhteydenottoihin vastaaminen

Jo tukea saaneiden yritysten tulee ottaa yhteyttä Leader-ryhmään tai ELY-keskukseen, jos on vaarana, että investointi uhkaa peruuntua, investointi ei etene suunnitellusti tai investoinnin toteutusaikataulu muuttuu.

 

Ruokavirasto vastaa kysymyksiin epidemian vaikutuksista: 

Epidemian vaikutukset,päivittyvä sivu

 

Lisätietoja muusta rahoituksesta

TEM

Työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivuilla on toimintaohjeita, tietoa ja neuvontaa kaikenkokoisille yrityksille sekä selkeät ohjeistukset siitä, mitkä tahot tarjoavat tukea koronavirustilanteen aiheuttamista haasteista selviytymiseen:

Työ- ja elinkeinoministeriön ohjeet

ELY-keskukset

ELY-keskusten tukirahoitus on suunnattu enintään viisi henkilöä työllistäville yrityksille, joiden liikentoiminta kärsii koronavirustilanteesta:

ELY-keskusten koronarahoitus

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen päivittyvä korona-infosivu:

Koronaepidemian vaikutus ely-keskuksen palveluihin

 

Business Finland

Business Finlandin liiketoiminnan kehittämiseen suunnattu rahoitus on tarkoitettu 6-250 henkilöä työllistäville yrityksille:

Business Finland

 

Maa- ja metsätalousministeriön tukipaketti 

Kriisituki kohdistetaan maaseutumatkailuyrityksille, maataloustuotteita jalostaville yrityksille sekä muille maaseutumaisten alueiden mikroyrityksille ja maatalouden ulkopuolista yritystoimintaa harjoittaville maatiloille:

Tietoa MMM:n tukipaketista

 

Finnvera

Finnvera auttaa yrityksiä löytämään rahoitusratkaisuja poikkeustilanteessa:

Finnvera

 

Posted in