Ekologista lähiruokaa koirille Karijoelta

Dagsmark Petfood tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden ruokkia koiransa kotimaisella ruualla. Yrityksen ydintä ovat kotimaisuus, ekologisuus ja luonnonmukaisuus, Dagsmark Petfoodin toimitusjohtaja Laura Strömberg valottaa yrityksen arvoja. Tavoitteena on, että tuontiruoka korvataan kotimaisilla valmisteilla, käytetään mahdollisimman paljon paikallista työvoimaa ja oman talon osaamista ulkopuolisten toimijoiden sijaan.

Dagsmark on ainoa suomalaisen kuivaruoan valmistaja koirille, joten heidän julkisuuskuvansa ekologisen lähiruoan valmistajana perustuu vedenpitävälle faktalle. Yrityksen toiminnassa on vahva kiertotalousnäkökulma, tavoitteena on hyödyntää mahdollisimman hyvin elintarviketeollisuuden sivuvirtoja raaka-ainepohjana.

Yhtenä avainsanana yrityksellä toimii puhtaus raaka-aineissa. Monet raaka-aineet ovatkin samoja, mitä ihmisetkin syövät, kuten pellava ja peruna. Firmassa pyritään ottamaan aineista kaikki osat hyötykäyttöön, ja pienentämään näin ruoan valmistuksessa aiheutuvaa hävikkiä. Myös uudet, tehokkaammat koneet ovat osaltaan pienentämässä hävikkiä.

Vahva osa yrityksen imagoa on se, että yrityksen perustajat esiintyvät omilla kasvoillaan ja taustatarinoillaan, ja tuovat myös esiin omaa koiraharrastustaan. Näin Dagsmark Petfoodista säilyy kuva helposti lähestyttävänä ja asiastaan oikeasti kiinnostuneena yrityksenä.

Yritys on tuonut täysin kotimaista tuotetta markkinoille, kehittänyt reseptiikkaa ja valmistusmenetelmiä. Ensimmäinen aikuisten koirien täysravinto HÄME, on lanseerattu elokuussa 2017. Tuoteperhettä on sen jälkeen laajennettu useilla tuotteilla.

Yritys pyrkii kasvuun kotimaassa ja vastaamaan kasvavaan kotimaisen koiranruuan kysyntään. Kysyntää vastaava kasvu on edellyttänyt investointia innovatiiviseen ja moderniin teknologiaan sekä tiloihin. Valmistuksen kapasiteettia nostettiin uusilla laitteilla moninkertaiseksi yli puolen miljoonan euron investoinnilla.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on ollut mukana tukemassa projektin rahoituspuolta maaseuturahaston yritystuella, kertoo Reijo Kivimäki ELY-keskuksesta. Sen avulla yrityksessä on pystytty investoimaan uuteen halliin sekä uusiin laitteisiin. Erityisesti pakkauspään koneisto on saatu korvattua tehokkaammilla laitteilla rahoituksen avustuksella. Strömberg kiittelee ELY-keskusta hyvästä yhteistyöstä. Myös Karijoen kunnan tuki on ollut tärkeä tehtaan sijoittamisessa kunnan alueelle.

Tutustu yritykseen Dagsmark Petfoodin kotisivuilta

https://www.dagsmarkpetfood.fi/

FAKTA
Maaseuturahaston yritystuki

Investointitukea voi hakea koneiden ja rakennusten hankintaan, rakentamiseen ja aineettomiin investointeihin, kuten ohjelmistojen, patenttien ja valmistusoikeuksien hankintaan. Tukea voi saada 20-40 prosenttia kustannuksista. Yrityksen sijainti, koko ja toimiala vaikuttavat tuen määrään.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen asiantuntijat:

Reijo Kivimäki ja Juha Koski

Lue lisää maaseutu.fi

Takaisin uutiskirjeeseen »

Budjetti

Tukiprosentti

Rahoittaja

Tukityyppi

Toteutusalue

Toteutusaika