Henua Organics – Luonnonkosmetiikkaa maailmalle

Luonnonkosmetiikkaa tarjoava yritys Henua Organics Oy on Anu Nurmelan ja Jenni Tuomisen aikaansaannos, joka kumpuaa yhteisestä ideologiasta ja innostuksesta. Luonnonkosmetiikkatuotteiden ohella ajatuksena on saada ihmisiä kiinnittämään enemmän huomiota ekologisuuteen ja arjen pieniin ihaniin, eteläpohjalaisittain henuusiin, hetkiin.

Omalle polulle

Kosmetologi Jenni Tuominen oli ahkera kosmetiikan kuluttaja, kunnes niskaan ilmestyneet pahat iho-ongelmat saivat kyseenalaistamaan kosmetiikan turvallisuuden.

– Ihotautilääkäri neuvoi jättämään kaiken kosmetiikan pois, myös kynsilakan. Silloin aloin miettiä, mitä kaikkea kosmetiikka oikein sisältää.

Tapahtuma oli alkusysäys kohti omaa polkua. Vuonna 2016 Tuominen lähti opiskelemaan brittiläiseen kouluun luonnon- ja luomukosmetiikan valmistamista.

– Siellä opinnot aloitettiin ihan alusta sisältäen ihon biologiaa ja tietoutta säilöntäaineista. Koulusta tuli tehtäväksi valmistaa luonnonkosmetiikkaa. Aloin tehdä sitä kotikeittiössäni. Silloin tiesin, että tämä on intohimoni ja haluan tehdä tästä itselleni työn.

Tuomisen ideologiaksi muodostui se, että tuotteen ainesosien oli oltava luonnon omia vaikuttavia ja hoitavia raaka-aineita.  Vesi ei tulisi sisältymään raaka-aineisiin, koska siinä ei ole mitään aktiiviainesosaa. Anu Nurmela innostui Tuomisen ideologiasta.

– Ajattelin, että tässä on kaikki mahdollisuudet menestyvään kansainväliseen brändiin ja samalla mahdollisuus nostaa Suomi esiin arvokkaiden raaka-aineiden ja osaamisen suhteen.

Tästä intohimosta ja innostuksesta alkoi Henua Organicsin tarina.

 ”Nothing more, but more than enough.”

Henualla on tällä hetkellä viisi tuotetta: öljypuhdistus kasvoille, kasvovesi, kasvovoide, vitamiiniöljy kasvoille ja vartalovoide.

– Jokaisessa tuotteessa on juuret Pohjoismaihin: aktiiviset raaka-aineet, kuten kaura, tyrni, puolukka, koivunmahla ja männynkuori. Ne tulevat Pohjoismaista, kertoo Tuominen

Henuan tuotteet ovat saaneet Suomen lippu -sertifikaatin ja tällä hetkellä hakuprosessi luonnonkosmetiikan Ecocert Cosmos Organic -sertifikaatin suhteen on käynnissä.

– Meillä käytetään suomalaista osaavaa työvoimaa aina suunnittelutyöstä pakkausten ja etikettien valmistamiseen asti ja suomalainen tehdas tekee lopputuotteen, selvittää Nurmela.

”Nothing more, but more than enough.” on Henua Organicsin lause, jossa kiteytyy yrityksen perusajatus: huomio arjen pieniin ihaniin, onnellisiin hetkiin ja luonnonkosmetiikkaa, joka ei kuormita kehoa eikä ympäristöä.

– Meidän filosofia on ”Tässä hetkessä on kaikki.”. Sitä varten meillä on myös #henuamoment, jolla ihmiset voivat tägäillä niitä arjen ihania, onnellisia hetkiä. Se on samalla myös pieni muistutus siitä, että aina ei tarvitse olla jotain parempaa ja suurempaa. Niitä täydellisiä hetkiä on kaikkialla, kun vain osaa avata silmänsä, sanoo Nurmela.

Henuusta ja hyvää oloa

Nurmelan ja Tuomisen juuret ovat Etelä-Pohjanmaalla ja alusta asti oli selvää, että yritys rekisteröidään Seinäjoelle.

– Olemme ylpeitä juuristamme ja halusimme tuoda sen myös esiin yrityksen nimessä. Henua juontaa juurensa eteläpohjalaisista murresanoista henuusta ja henuuttaa, Nurmela kertoo ja Tuominen jatkaa:

– Niissä sanoissa yhdistyy sellainen hyvä olo ja rakastuneiden ihana kutkuttava tunne. Me toivomme sitä samaa Henuan tuotteilla ihmisten arkeen.

– Samalla kun teet hyvää itsellesi, teet myös oman pienen ekologisen valinnan, jolla teet hyvää koko maapallolle, Nurmela kiteyttää.

Yrittäjyys ja yhteistyö

Henua Organics rekisteröitiin Seinäjoelle myös siitä syystä, että Nurmela ja Tuominen kokevat alueen yrittäjäystävällisenä.

– Seinäjoki on ihan huikea aloittavalle yrittäjälle. Täällä on niin valtava draivi päällä ihan kaikkien toimijoiden osalta. Olen sitä mieltä, että jokaisen ihmisen pitäisi jossain elämänsä vaiheessa kokeilla yrittäjyyttä, miten se tavallaan avartaa silmiä. Sen jälkeen osaa varmaan myös työntekijänä katsoa yrittäjyyttä hiukan eri perspektiivistä, Nurmela sanoo.

Nurmela ja Tuominen ovat kiitollisia kohtaamisista monien vilpittömien ja avuliaiden ihmisten kanssa yrityksensä alkutaipaleella.

– Ollaan tavattu viimeisen puolen vuoden aikana niin huikeita ihmisiä. Ollaankin pähkäilty sitä, että miten me ollaan tavattu just tällaisia ihmisiä. Heiltä on saatu niin arvokasta apua, osaamista ja tietoa, Nurmela iloitsee.

Yksi suuri tuki ja apu matkan varrella on ollut Leader Liiveri, joka myönsi yritykselle perustamistuen.

– Ihan valtava apu. Me ei oltaisi missään ilman Liiveriä. Se on ollut sellainen alkusykäys kaikkeen ja siihen, että me ollaan saatu ihan paras markkinointitoimisto suunnittelemaan Henuan brändi, Nurmela kertoo.

– Tullaan olemaan ikuisesti niin kiitollisia tästä, Tuominen lisää.

– Into Seinäjoelta kuulimme Liiveristä. Ihan huikeaa, että on tällaisia tahoja, jotka auttavat ja neuvovat yrittäjiä ilman korvausta, Nurmela kiittelee.

 

34 750 €

Budjetti

Tukiprosentti

Rahoittaja

Tukityyppi

Toteutusalue

Toteutusaika

2017 - 2019