Jurvalainen Hannulan Hitsauspalvelut Oy tunnetaan jo ympäri Suomea

Kuva: Hannulan Hitsauspalvelu Oy

27-vuotias yrittäjä ja toimitusjohtaja Joonas Hannula ei koskaan ole ollut sitä tyyppiä, joka istuisi koulunpenkillä pänttäämässä. Vuonna 2016 hän perusti toiminimen ja teki hitsausalan töitä muille. Kysyntä muodostui kuitenkin niin suureksi, että vuonna 2019 Hannulan Hitsauspalveluista tuli osakeyhtiö. Yrittäjän ura on tuonut eteen jo monta tuntia tietokoneen ruudun edessä istumista, mutta kaikki se työ on ollut sen arvoista.

Hannulan Hitsauspalvelut Oy työllistää nyt yli 20 työntekijää Kurikan Jurvassa yrittäjän itsensä lisäksi. Töitä on ollut riittämiin ja uusi toimipistekin on jo tulossa. Sormia napsauttamalla kaikki ei ole kuitenkaan tapahtunut, sillä vastoinkäymisiäkin on mahtunut yrittäjän matkalle. Niistä sisuuntuneena Hannula kuitenkin kertoo, että tässä on hänen eläkevirkansa. Päättäväisyydestä ja ahkeruudesta se ei ainakaan tule jäämään kiinni.

Kuva: Hannulan Hitsauspalvelu Oy

Monipuoliset palvelut ja asennus vaikka maan alla

Viime aikoina yrityksessä on valmistettu pääasiallisesti putkistoja, mutta lähes kaikki teräksestä, ruostumattomasta teräksestä ja alumiinista valmistettavat hitsaustyöt onnistuvat. Lisäksi yritys tarjoaa erikoishitsauksia. Pelkkään hitsaukseen eivät kuitenkaan palvelut rajoitu, vaan sen jälkeen toteutetaan pintakäsittely asiakkaan tai materiaalin vaatimalla menetelmällä, jonka jälkeen tapahtuu asennus. Myös levytyöt materiaalista riippumatta onnistuvat, sekä kunnossapitotyöt.

Isojakin yrityksiä löytyy yhteistyökumppaneina, joten hyvä ja laadukas maine on kiirinyt jo ympäri Suomea. Hannula iloitsee, ettei yrityksen ja hänen nuorta ikäänsä vieroksuta, vaan häneen otetaan rohkeasti yhteyttä, joka onkin poikinut paljon töitä. Materiaalit hankitaan pääasiallisesti Parkanosta. Hannulan Hitsauspalvelu tavoittelee intohimoisesti kasvua, mutta haluaa pitää sen maltillisena.

Työkohteita on kirjaimellisesti koko Suomen alueella, Kittilästä Helsinkiin. Suurin osa työstä tapahtuu kuitenkin Jurvan toimitiloissa ja asennus vain asiakkaan haluamassa kohteessa. Rempseällä työporukalla ei reissuissakaan tule tylsää, vaikka joskus ne venyvätkin pitkälle yöhön. Aina ei kuitenkaan tarvitse matkata satoja kilometrejä, vaan työkohteita löytyy myös Suupohjasta. Suurin osa työporukastakin koostuu suupohjalaisista.

Nuorimies työnantajana

Hannula toivoo olevansa jämäkkä, mutta reilu työnantaja. Hänen toiveensa saa saman tien komppausta yrityksen vanhimmalta työntekijältä, joka on useamman kymmenen vuotta Hannulaa vanhempi. Joonas Hannula valittiinkin vuoden yrittäjäksi Jurvassa vuonna 2020. Ikä- tai kokemuserot eivät Hitsauspalveluilla paina, vaan kaikki ovat yhtä yhteisöä. Hannula kertoo olevansa onnellinen, että on saanut haalittua kasaan työyhteisön, jossa kohtaa vankka kokemus, nuoruuden into ja järki.

Leader-tuen mahdollisuudet

Yritykselle on myönnetty Leaderin investointituki. Tällä avustuksella yritys on hankkinut toimitilat ja tarvittavia työkoneita. Hannula oli tyytyväinen Leaderilta saatuun apuun, ja on kokenut, että rahoituksella on ollut merkitystä yritystoiminnan laajentuessa.

Budjetti

Tukiprosentti

Rahoittaja

Tukityyppi

Toteutusalue

Toteutusaika