Tinttimaisterin on matalan kynnyksen koirakoulu Ilmajoella

Tinttimaisterin-yrittäjä Miisu Lehtiselle on erittäin tärkeää, että koirakoulussa on matala kynnys. Lehtinen on valmistunut toukokuussa 2021 koirahierojaksi Kauhajoen evankelisesta opistosta.

Tinttimaisterin-yrittäjä Missu Lehtiselle on erittäin tärkeää, että koirakoulussa on matala kynnys. Lehtinen on valmistunut toukokuussa 2021 koirahierojaksi Kauhajoen evankelisesta opistosta. Kuva: Emilia Aho

Tinttimaisterin on matalan kynnyksen koirakoulu, joka sijaitsee Ilmajoen keskustan tuntumassa. Yritys tarjoaa muun muassa koirakursseja ja -hierontoja sekä erilaisia teemapäiviä kaiken tasoisille koirakoille. Tinttimaisterin-yrittäjä Missu Lehtiselle on erittäin tärkeää, että koirakoulussa on matala kynnys.

– Minulla on kokemuksia koulutuksista, joista on lähdetty kotiin itkun saattelemana omien riittämättömien taitojen vuoksi. Mielestäni koulutuksen lähtöoletuksena pitäisi olla, että koirakko ei osaa mitään ja siitä lähdetään sitten eteenpäin. Tänne tullaan sen takia, että täällä opitaan asioita.

Koirakoulun muotoutuminen ideasta oikeaksi yritykseksi tapahtui erittäin nopeasti. Viime vuonna Lehtisen ystävä hankki koiranpennun ja tiedusteli Lehtiseltä vinkkejä alueen koirakouluista. Pian kävi ilmi, että molemmat Lehtisen suosittelemista kouluista olivat lopettaneet toimintansa.

– Sitten ystäväni kysyi, voisinko minä pitää heille kurssin. Ajattelin, että nyt on minun tilaisuuteni.

Lehtinen oli hakenut aiemmin saman vuoden keväänä opiskelemaan eläintenkouluttajaksi. Alkuperäinen suunnitelma oli suorittaa tutkinto ennen yritystoiminnan perustamista.

– Homma lähtikin sitten vähä räjähtäen käyntiin ja aika monet pentukurssit viime keväänä pidettiin.

Yritystoiminnan aloittamiseen Lehtisellä oli hyvät tukijoukot, sillä hänen lähipiirissään on useita yrittäjiä. Myös aiemmat työnantajat ovat kannustaneet Lehtistä yrittäjyyteen.

– Minulle on sanottu, että ajattelen yrittäjämäisesti.

Asiakkaita koirakouluun tulee jopa sadan kilometrin säteellä.

– Aina toki enemmänkin mahtuisi väkeä, mutta olen todella tyytyväinen siihen, miten paljon toiminnalle on kysyntää.

 

Budjetti

Tukiprosentti

Rahoittaja

Tukityyppi

Toteutusalue

Toteutusaika