Uusia ovia kansainvälisyyteen

SaYouth kokoaa toimijoita seitsemästä eri maasta: Italiasta, Bulgariasta, Puolasta, Saksasta, Kreikasta, Ruotsista ja Suomesta. Projektin tarkoituksena on edistää nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa ja osallistua päätöksentekoon.

– Ensi vuodelle suunnitellut kansainväliset tapaamiset ja opintomatkat tarjoavat Ilmajoen, Jalasjärven ja Seinäjoen alueen nuorille ja nuorten parissa työskenteleville mahdollisuuden oppia uutta ja verkostoitua kansainvälisesti, Liiverin osallisuussuunnittelija Noora Riippi kertoo.

Korona-pandemian vuoksi projektin alkuperäinen aikataulu on muuttunut ja SaYouth-verkosto on tavannut tähän mennessä ainoastaan netin välityksellä.

– Kaikki osallistujatahot ovat keskenään erilaisia. Mukana on niin kuntia kuin erikokoisia järjestöjä eri puolilta Eurooppaa, eri organisaatioista. Kaikilla on kuitenkin sama tavoite edistää nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa, Riippi sanoo.

Ensi vuodelle on suunniteltu useita kansainvälisiä tapaamisia ja opintomatkoja eri maissa. Liiveri vastaanottaa joukon kansainvälisiä vieraita kesällä 2022.

– On mielenkiintoista päästä tutustumaan nuorten vaikuttamisen keinoihin eri maissa. SaYouthiin osallistuminen voi tarjota hienoja mahdollisuuksia luoda kansainvälisiä kontakteja ja edistää nuorten vaikuttamisen keinoja myös meidän alueellamme, Riippi sanoo.

SaYouth-projektin tarkoituksena on edistää nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa ja osallistua päätöksentekoon.

 

Verkoston tavoitteena on lisätä nuorten ja viranomaisten vuoropuhelua paikallistasolta Euroopan tasolle, parantaa demokratiatietämystä sekä edistää kansalaisyhteiskuntaan ja vapaaehtoistyöhön osallistumista.

– Toiveena on, että projekti tarjoaisi mahdollisimman paljon uutta oppia ja kansainvälisiä yhteyksiä Liiverin alueelle, Riippi summaa.

Jos kansainvälinen yhteistyö ja nuorten vaikuttamisen keinojen edistäminen kiinnostaa, kannattaa tutustua projektiin tarkemmin ja olla rohkeasti yhteydessä Liiveriin: https://www.liiveri.net/SaYouth

SaYouth-projekti on saanut rahoituksen Kansalaisten Eurooppa -ohjelmasta. Sitä hallinnoi Alen kunta Ruotsista. Hankkeen toteutusaikaa on siirretty vuodella eteenpäin koronaviruksen aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi. Hankkeen uusi toteutusaika on 2021–2023.

Budjetti

Tukiprosentti

Rahoittaja

Tukityyppi

Toteutusalue

Toteutusaika