Yrittäjän kädenjälki näkyy perinteisissä uuneissa

Tulisijat Pohjanmaa -uunia on saatavissa halkaisijaltaan eri kokoisina ja eri korkuisina, kertoo yrittäjä Mika Heikkilä.

– Päätyömme on nyt pellin vääntämisessä. Valmistamme pönttöuunien peltikuoria ja uunien tulisijan valuosia, kertoo Puukkojunkkari -yrityksen omistaja, kauhavalainen yrittäjä Mika Heikkilä.

–  Konekantaa on kasvatettu kaiken aikaa. Koneita on ostettu se mukaan, kun on ollut tarvetta, jatkaa Heikkilä.

Vuodesta 1994 yrittäjänä toiminut Heikkilä erikoistui yrittäjäuransa alussa puukkojen ja tuppien valmistamiseen. Niitä hän valmistaa edelleenkin, mutta jo toistakymmentä vuotta yrityksen tiloista on lähtenyt maailmalle perinteisiä pönttöuuneja. Pönttöuuneja ja hormisaneerauksia yritys tekee Tulisijat Pohjanmaa -tuotemerkillä.

Pönttöuuni on perinteinen, varaava tulisija, joita suomalaiskoteihin on rakennettu jo toistasataa vuotta. Mika Heikkilän suunnittelutyö ja kädenjälki näkyvät hänen valmistamissaan uuneissa.

– Teen uunin kuoren ylä- ja alaosan käsityönä kahdesta palasta, se tekee tästä mallista juuri meidän näköisemme tuotteen, toteaa Heikkilä.

Tulisijat Pohjanmaa -uunia on saatavissa halkaisijaltaan eri kokoisina ja eri korkuisina. Asiakkaalla on mahdollisuus valita myös erilaisista suuluukkumalleista sekä väri joko vakioväreistä tai aivan oman toiveensa mukaisella värillä.

– Malli on nostalginen, mutta värit ovat tätä päivää. Sinkityt kuoret kuljetetaan Alahärmään maalattavaksi.

Yritys valmistaa pönttöuuneihin myös valuosat. Valmiit valuosat helpottavat muurarin työtä. Pönttöuunin voikin ostaa joko asennettuna tai tarvikepakettina.

Yritys työllistää yrittäjän itsensä lisäksi yhden ulkopuolisen työntekijän.

Hanketuen avulla yritys on laajantanut tiloja.

– Investointituella on ollut yritykselleni hyvä merkitys, olen kannustanut muitakin yrittäjiä hakemaan investointitukea. Hakiessa pitää vain olla hyvä suunnitelma ja hakemuksen tekemisessä kannattaa käyttää ammattilaista, vaikka se tietenkin maksaa, toteaa Heikkilä, mutta lisää, että toki hakemuksen voi tehdä myös itse. Aisaparista saamansa palvelun Mika Heikkilä koki hyväksi.

Tulevaisuuden suunnitelmia yrittäjällä on niin työntekijämäärän, investointien kuin tuotekehittelyn ja markkinoinninkin osalta.

Uuneihin voi valita värin ja suuluukut oman makunsa mukaan.

132 770

Budjetti

20

Tukiprosentti

Rahoittaja

Tukityyppi

Toteutusalue

Toteutusaika

20.7.2019 mennessä