Koskenkorva1

Koskenkorvan Trahteerissa syntyy villejä ideoita

Ilmajoen yritysryhmähankkeessa mukana ollut Koskenkorvan Trahteeri pitää paikallista yhteistyötä itsestäänselvyytenä ja tärkeänä voimavarana. ”Varsinkin pienillä paikkakunnilla hyvä yhteishenki hyödyttää kaikkia”, Sari Koskenkorva sanoo.

Koskenkorvan Trahteerissa tehtiin sukupolvenvaihdos kaksi vuotta sitten. Yrittäjäpariskunta Sari ja Jaakko Koskenkorva astuivat remmiin Jaakon vanhempien Päivin ja Martin siirtyessä eläkkeelle.

– Isovanhemmat asuvat samassa pihapiirissä ja auttavat yhä monessa jutussa, varsinkin lastenhoitoapuna, Jaakko Koskenkorva kertoo.

Nelilapsisen perheen arjessa lienee hoitoavulle tarvetta, sillä ”iloisen juomisen puolestapuhujiksi” itseään kuvailevat yrittäjät ovat olleet kiireisiä. Trahteerissa on järjestetty juhlia, kesäkeskiviikon saunailtoja, majoitustoimintaa ja esittelykierroksia. Koronakevät tyhjensi kuitenkin tämän kesän kalenterin kaikista juhlista ja muutti rajusti suunnitelmia. Jotain uutta piti keksiä.

-Ravintoloiden sulkemisen vuoksi syntyi idea maitolaituriputiikista, Jaakko sanoo.

Pihan maitolaiturilta on voinut ostaa juomia tai noutaa yrityksen verkkokaupasta tilattuja alkoholituotteita koko kevään poikkeusoloajan. Nyt pihassa asiakkaita odottaa myös Ilmajoen Musiikkijuhlien Mannerheim-oopperassa lavasteena toiminut vanha junanvaunu, jonne on saatu A-oikeudet ja josta tulee Trahteerin ”salakapakka”.

– Meitä yhdistää villit ideat ja halu tehdä itse, Sari Koskenkorva nauraa.

Pienellä paikkakunnalla yhteistyön merkitys on korostunut. Naapurissa sijaitsevalta Altian tehtaalta Sari ja Jaakko vuokrasivat historiallisen tehtaanjohtajan talon tarjotakseen majoitusta kokous- ja juhlaväelle. Pariskunta haluaa vinkata vierailijoilleen myös alueen muista kohteista.

-Pelkästään Ilmajoelta löytyy monia kiinnostavia kohteita, joista varsinkaan ulkopaikkakuntalaiset tai ulkomailta saapuvat vieraat eivät tiedä, Sari sanoo.

Yhteistyö on ollut vahvaa myös poikkeuksellisina aikoina. Pelkästään sadan kilometrin säteellä on viisi pienpanimoa, joista osasta ollaan kuljetettu tuotteita tänä keväänä aivan Trahteerin ovelle asti. Silti parannettavaakin löytyy. Toiveissa olisi, että lähipaikkakuntien viestinnässä yhdistettäisiin voimat vieläkin paremmin.

-Tällä hetkellä joka kunnalla on omat Visit-kanavansa, mutta matkailijoita hyödyttäisi vielä enemmän esite tai kartta, joka kokoaisi alueen kohteita laajemmin, Jaakko sanoo.

Tänä kesänä Koskenkorvan Trahteerin terassi on auki satunnaisille kävijöille sään mukaan. Aukioloajoista tiedotetaan Facebookissa.

-Toiveissa olisi myös, että myös tänä kesänä trahteerin isolla terassilla päästäisiin nauttimaan hyvästä musiikista, ruoasta ja juomasta, Sari sanoo.

Posted in