Kuortaneella puitteet trendikkäälle lajille

 

Maastopyöräily on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta ja se on nykyisin monen suomalaisen luontoliikuntaharrastus ­­– eikä ihme, koska pyöräily on tehokasta, mutta lempeää liikuntaa nivelille.

Kuortane on tunnettu liikunnasta ja urheilusta, mutta tiesitkö, että paikkakunnalla on loistavat puitteet myös maastopyöräilyyn? Kuortaneen urheiluopisto suunnitteli ja toteutti monipuoliset, eritasoiset maastopyöräreitit Kuortaneelle yhteistyössä Kuortaneen kunnan kanssa. Leader Kuudestaan myönsi rahoitusta projektiin.

Mikäli maastopyöräily ei houkuttele niin, fillarin selkään voi hypätä ja lähteä Kulttuuripyöräreitille. Se kiertää Kuortaneen kylät, joista kaikista on valikoitu reitille kahdesta neljään kohdetta. Ne ovat historiallisesti tai kulttuurisesti arvokkaita. Jokaisen kohteen edessä on opastaulu, josta löytyy hieman tietoa kohteesta, pieni kartta ja QR-koodi, jolla pääsee lukemaan syvällisempää tietoa kohteesta. Leader Kuudestaan on myöntänyt rahoitusta myös Kulttuuripyöräreitin toteuttamiseen.

Kulttuuripyöräilyreittiin pääset tarkemmin tutustumaan täältä:

https://kuortane.fi/vapaa-aika/kulttuuri/kulttuuripyoraily/

 

Posted in