Lähiruoka tutuksi – Läheltä lautaselle

Härmänmaan 4H-yhdistyksen Läheltä lautaselle -hankkeessa on järjestetty lähiruokaan liittyviä tapahtumia. Hanke on saanut rahoitusta Leader Aisaparilta.

– Lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille on tuotu lähiruokaa tutuksi toiminnallisin keinoin. On ollut mm. lähiruokakerhoja ja -päiviä, yrttikävely- ja sienikursseja sekä sirkkaseminaari, kertoo hankkeen vetäjä Aulikki Salo.

– Tapahtumien ohessa on avattu lapsille sitä, mistä ruoka tulee pöytään. Samalla lapset oppivat arkielämän perustaitoja ja näkevät kavereita, sanoo Härmänmaan 4H-yhdityksen toiminnanjohtaja Kirsi Siltamäki.

Salon mukaan eri tahojen kanssa yhteistyössä on järjestetty monia tapahtumia, kuten Syyshavinat, Päivä maatilalla, Pilkkipäivä, Kulttuurikattila ja Tutustu erilaisiin maatiloihin -päivä.

 

Koko perheen ulkoilupäivä Syyshavinat vietettiin Kortesjärvellä Kitkan ulkoilukeskuksessa.

 

Syyskuussa Osta tilalta -päivänä oli mahdollista osallistua koko perheen voimin Lähiruokasafariin.

– Se toteutettiin yhteistyössä suunnilleen kymmenen Kauhavan alueen maatilan kanssa, selvittää Siltamäki ja Salo jatkaa:

– Tapahtumissa on ollut paljon osallistujia. On ollut hienoa nähdä, miten tapahtumat ovat koonnet perheitä viettämään aikaa yhdessä.

Erilaisten tapahtumien lisäksi on myös opeteltu uusia ja erilaisia tapoja palstaviljelyyn.

– Viime keväänä oli kasvatuskilpailu, jossa kisattiin siitä, kuinka monta tomaattia saa kasvamaan yhdestä tomaatin viipaleesta. Paras tulos oli 30 tomaattia, sanoo Salo.

Posted in