Opintomatkalle Skaraborgiin

Maaliskuussa Leader Liiverissä kansainvälistymiskoordinaattorina aloitti Paula Vannesluoma. Hänen työpäivänsä ovat erilaisia, kun tehtävät ovat monipuolisia. Vannesluoma mm. suunnittelee ja organisoi yhteisöjen ja yrittäjien opintomatkoja Ruotsiin.

– Järjestän myös opintomatkoja ruotsalaisille vieraille. Ensimmäiset vieraat tulevat tänne kesäkuussa ja tällä hetkellä suunnittelen ohjelmaa heille.

Vierailu ja matkojen suunnittelu liittyvät Liiveri-Skaraborg -hankkeeseen, jossa Vannesluoma toimii. Skaraborg sijaitsee Etelä-Ruotsissa, maan kahden suurimman kaupungin Tukholman ja Göteborgin välissä. Opintoretkiä järjestetään alueelle, joka on tunnettu lähiruoasta, matkailusta ja taiteesta. Yhteisöjen edustajille on tarjolla kaksi opintomatkaa.

– Ensimmäinen opintoretki Suomesta Ruotsiin järjestetään elokuussa. Silloin käydään tutustumassa mm. paikallisiin ruokamessuihin ja pyöräilyreitistöihin. Toinen matka on keväällä 2020, kertoo Vannesluoma.

Ryhmämatkojen lisäksi järjestetään yrittäjävaihtoja, joita on suunnitelmissa kahdeksan.

– Viime viikolla lähti ensimmäinen yrittäjä vaihtoon. Ruotsista Suomeen on tulossa kolme yrittäjää ensi vuoden kesäkuuhun mennessä. Yrittäjävaihtoon on mahdollista hakea vielä mukaan. Pääpaino on alkavissa yrittäjissä, mutta myös toimivat yrittäjät voivat hakea vaihtoon.

Yrittäjävaihtojen ja opintomatkojen tavoitteena on osaamisen ja kokemuksien vaihto sekä uusien ideoiden herättäminen.

– Tärkeintä on lähteä matkaan kiinnostuksella yhteistyöhön ja kansainvälistymiseen.

Leader Liiverin ja Leader Östra Skaraborgin alueilla on havaittu yhteneväisyyksiä, mutta myös sopivasti erilaisuutta, mistä matkalle lähtijät voivat ammentaa omaan toimintaansa.

 

Leader Liiverin kansainvälistymiskoordinaattori Paula Vannesluoma rohkaisee lähtemään opintomatkoille ja yrittäjävaihtoon. ­– Aina oppii, kun lähtee kotoa pois. Kun pääsee vähän kauemmas niin, näkee oman toiminnan uudessa valossa.

Jos kiinnostuit, kysy lisää: paula.vannesluoma@liiveri.net

Posted in