polku

Tee se Suomessa – vinkit lähimatkailuun

 

Joko kesälomasuunnitelmat ovat selvillä? Vinkkejä mukavista matkakohteista saat Tee Se Suomessa -sivustolta, jonne on koottu maakunnittain mielenkiintoisia matkakohteita. Etelä-Pohjanmaalta esitellään yli 20 mukavaa kohdetta, koko maasta kohteita löytyy yli 200.

Reppu selkään ja retkelle!

Korona avasi silmämme katsomaan lähimatkailun mahdollisuuksia aivan uudella tavalla. Luonto tarjoaa huikaisevan kattauksen luontopolkuja ja reitistöjä, taitoitpa matkaa jalan, pyöräillen tai kanootilla. Levähdyshetket laavulla ja nuotiopaikoilla tauottavat mukavasti matkantekoa.

Patikointireitillä voi nauttia luonnosta ja sen kauneudesta. Voit myös oppia uutta alueen historiasta, luonnosta, linnuista ja muista eläimistä sekä geologiasta. Patikointiretkesi teemana voisivat olla vaikkapa lakeuksien vuoret ja luolat.

Luontoretkien lisäksi liikunnallisiin harrastuksiin on mahdollisuus myös muun muassa suunnistamalla alueen kiintorastiverkostoilla tai kiertämällä frisbeegolf-radoilla, joita eri puolilta maakuntaa löytyy kattava määrä. Frisbeegolfista on muodostunut koko perheen harrastus ja suosittu kesäpäivän ajanviete.

Liikunnallista haastetta löydät kapuamalla kuntoportaissa tai jos haluat katsella vain maisemia, niin sekin onnistuu. Alueen uimarannat tarjoavat viilentävää virkistystä kuumaan kesäpäivään tai voit sukeltaa pinnan alle, jopa yli 40 metriin!

Karavaanari on kaikkien kaveri

Onko mielessäsi mökin vuokraaminen, yöpyisitkö teltassa, vai reissaatko asuntoautolla tai -vaunulla. Maakunnasta löytyy mukavia, palvelutarjonnaltaan erinomaisia caravaanari- ja leirintäalueita.

Reittisuunnitelman voit laatia niin, että poikkeat matkan varrella tutustumassa taidenäyttelyyn, käyt hellittelemässä eläimiä eläinten vanhainkodissa tai tutustumassa pandoihin.

Tietoa ja oppia on tarjolla erimerkiksi puulajipuistossa, museoissa ja muissa erikoiskohteissa. Amerikkalaisuuteenkin voit perehtyä aivan omassa maakunnassa.

Tee se Suomessa -sivustolla esiteltyjä kohteita yhdistää se, että jokaista on jollain tavoin kehitetty EU:n maaseuturahaston tuella maan Leader-ryhmien tai ELY-keskusten kautta. Maaseuturahasto onkin osaltaan mahdollistamassa, että kotimaan matkailijoille riittää elämyksiä koettavaksi.

https://www.maaseutu.fi/teesesuomessa

 

 

Posted in