Tubettaja löysi unelmien kesätyön Seinäjoelta

Videoiden tekoa ja uuden kokeilua, näistä koostuu Jonne Tiilin seuraava kuukausi. Hän on kesätöissä tubettajana FinFami Etelä-Pohjanmaa ry:ssä, joka on mielenterveysomaisten alueyhdistys. Tiili kokeilee erilaisia aktiviteetteja Seinäjoella, Ilmajoella ja Jalasjärvellä.

­­­­– Ideana on se, että ne edistävät jollain tapaa mielenterveyttä. Tubetan kokeiluista, jotka olen jaotellut kahdeksaan teemaan. Aiheina ovat mm. luonto tekee gutaa, buustia sporttaamalla, luomisen ilo, uuden kokeilu, eläimet ja rentoutuminen, selvittää Tiili ja jatkaa:

­­­­– Uuden kokeilussa menen mm. laulu- ja tanssitunnille, koska en ole niillä aiemmin ollut ja mielelle tekee hyvää välillä kokeilla jotain uutta. Myös luonnossa oleskelulla ja urheilulla on positiivisia vaikutuksia mielialaan. Luontoteemassa käyn elämysretkeilemässä ja urheilussa kokeilen vähän erilaisempia lajeja, kuten ilmajoogaa ja suppailua. Rentoutuminenkin on tärkeää ja sen tiimoilta kokeilen mm. meditaatiota. Teen myös lyhyitä tutoriaaleja, kuten videon ”Kikkoja tylsyyden selättämiseen”.

Tutustuttuaan erilaisiin aktiviteetteihin Tiili koostaa matkaoppaan nuorille. Hän on myös mukana järjestämässä heinäkuun nuorten tapahtumaa.

­­­­– Heinäkuun alussa täräytetään käyntiin #FreesiFiilis-kampanja, joka on suunnattu nuorille. Kuvakilpailu on osa kampanjaa ja siihen voi osallistua otoksella, joka on napattu paremman olon tekevästä aktiviteetistä ja lisäämällä julkaisuun #FreesiFiilis.

The Unlazy Way

Niin suosittuja kuin videot ovatkaan, saattaa moni pitää videolla esiintymistä epämiellyttävänä ajatuksena. Tiilille videolla esiintyminen on luontevaa. Hänellä on nimittäin oma YouTube-kanava The Unlazy Way.

­­­­– Tubetan erilaisista kokeiluista, esimerkiksi seitsemän päivän vesipaastosta.

Tiilin mukaan tubettamisessa kiehtoo ensisijaisesti luovuus.

­­­­– Videoita voi kuvata ja editoida lukemattomilla tavoilla, ja lopputulos on aina jotain uniikkia. Hyvä plussa on myös se, että tubettamalla voi keskittyä omiin intohimoihinsa. Minulle niitä ovat itsensä kehittäminen ja tuotteliaisuus, joten tubekanavani keskittyy näihin aiheisiin.

Ura tubettajana kiinnostaa

Tiili aikoo jatkaa kesätyön jälkeen tubettamista omalle kanavalleen. Hän on juuri siirtymässä kolmannelle vuodelle Manchesterin yliopistossa, jossa opiskelee kauppatieteitä pääaineenaan kansainvälinen johtaminen.

­­­­– Tällä hetkellä minua kiinnostaa enemmän videoiden teko ja sisällöntuotto. Haluan luoda urani intohimojeni ympärille. Ja koska tubetus mahdollistaa sen niin, ura tubettajana todellakin kiinnostaa.

Syksyllä helsinkiläislähtöinen Tiili suuntaa opiskelijavaihtoon Bostoniin. Rohkeutta ei puutu. Ulkomailla viihtyvä Tiili kannustaa katsomaan myös lähelle.

­­­­– On yllättävää, miten paljon löytää mielialaa kohottavia aktiviteetteja läheltä. Pitää vain avata silmänsä.

Lisäksi Tiili kehottaa nuoria olemaan aktiivisia kesätyön etsinnässä.

­­­­– Bongasin tämän paikan loppukeväästä. Hain töitä nimikkeellä tubettaja ja kuinka ollakaan satuin löytämään FinFamin avoinna olevan paikan. Onnekseni sain tämän unelmatyön!

FinFami Etelä-Pohjanmaan tubettajan kesätyö on osa Leader Liiverin Buustia toimintaan 2 -teemahanketta, jossa yhdistyksille tarjotaan mahdollisuutta palkata lyhytaikaisesti 16–29 -vuotias nuori kehittämään yhdistyksen toimintaa. FinFami Etelä-Pohjanmaa ry:n projektissa rahoittajana toimii edellä mainitun lisäksi myös Kuortaneen Säästöpankkisäätiö.

Täältä pääsee katsomaan Jonne Tiilin FinFamille tekemiä videoita, jotka ilmestyvät heinäkuun alussa: https://www.youtube.com/channel/UC2joJfmd4M8BVZ4YJ-NL65A

Täältä löydät YouTube-kanavan The Unlazy Way: https://www.youtube.com/c/theunlazyway

Posted in