ipana1

Tupa, jossa kaikki viihtyvät

Ipanatupa löytyy Isojoen keskustasta idyllisestä vanhasta kansalaiskoulusta. Ipanatuvalla kaikilla on tilaa temmeltää ja leikkiä, ja tämä onkin ollut suosittu tapaamispaikka isojokisten perheiden keskuudessa. Tilat olivat kuitenkin jo aikaansa eläneet ja lelutkin parhaat päivät nähneet. Siitä syntyi ajatus muuttaa Ipanatupa entistäkin ihanammaksi.

Ihanampi Ipanatupa -hanke

Sisäremontilla, säilytys- ja sisustuskalusteilla sekä uusilla liikunta-, peli- ja musiikkivälineillä on saatu aikaan kivat, asianmukaiset, nykyaikaiset ja hyvin varustellut tilat, joissa tekemistä riittää kaikenikäisille. Tilat ovat entistä monikäyttöisemmät ja koronaviruspandemian helpottaessa Ipanatuvasta on tarkoitus tulla koko kylän yhteinen olohuone.

Hankkeen hakijana ja toteuttajana on kymmeniä vuosia paikkakunnalla toiminut lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia edistävä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Isojoen paikallisyhdistys.

– Isojoki tarjoaa lapsiperheille turvallisen kasvuympäristön. Täällä on tarjolla laadukasta varhaiskasvatusta sekä perusopetusta. Kunnassamme on myös hyvät ja edulliset harrastusmahdollisuudet. Lisäksi paikkakunnalle on juuri valmistunut uusi aktiviteettipuisto, jossa riittää tekemistä vauvasta vaariin, kertoo Mannerheimin Lastensuojeluliiton Isojoen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Mirjami Varpelaide.

– Leader Suupohjan rahoittama Ihanampi Ipanatupa -hanke edesauttaa yhdistyksemme tavoitetta tukea isojokisten lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia. Voimme olla tukemassa lasten kehitystä ja perheiden arjen jakamista leikkimisen, pelaamisen ja yhdessäolon monipuolisesti mahdollistavassa ympäristössä, Varpelaide kertoo hankkeen vaikutuksista.

Ipanatuvassa temmeltäviltä lapsilta kysyessä, mikä ipanatuvassa on parasta, niin vastaus kuuluu

– Täällä on ihanaa, kun saa leikkiä!

Anniina Pajala Almafysiosta pitämässä lapsille eri teemaisia jumppia, jossa menoa ja iloa riitti.
Posted in