Anssi Rantalan tulevaisuusteesejä 24.2.2021 webinaarissa: kehitä kasvun ajattelutapaa, mieti mitä taitoja haluat kehittää ja löydä sisäinen tiedemiehesi.

Yhdessä kohti kestävää tulevaisuutta

Matkalla yhdessä kohti kestävää tulevaisuutta

Etelä-Pohjanmaan alueellisen maaseudun kehittämissuunnitelman valmistelu vuosille 2023-2027 (CAP27) sai runsaat eväät 24.2.2021 pidetyssä webinaarissa 150 hengen voimalla.

Europarlamentaarikko Elsi Katainen toi tuoreimmat terveiset CAP27 valmistelusta. Keskustelua käydään juuri nyt vahvasti ympäristötoimista ja vihreän arkkitehtuurin painotuksista. Uutta rahoituskautta koskevia päätöksiä ei vielä ole, mutta tavoitteena on saada tehtyä kesäkuun loppuun mennessä. Ilahduttavaa on, että tehdyillä valinnoilla Suomen maatalousrahoitus on saatu nousemaan.

Katainen toivoo, että häneen ollaan yhteyksissä ja haluaa kuulla kokemuksia miten ratkaisut vaikuttavat arjen toiminnassa ja vinkkejä huomioon otettavaksi.

Anssi Rantanen tarjosi inspiroivia eväitä tulevaisuuden rakentamiseen. Hän herätti ajatuksia kasvun ajattelutavasta, tulevaisuuden taidoista ja kokeilukulttuurista. Kasvun ajattelutapaan kuuluu oppia myös virheistä. Yhteistyössä on tärkeää psykologisen turvallisuuden luominen, että jokainen voi ilmaista ajatuksensa ilman, että se ammutaan alas. Kehittämisessä tehtävien kokeilujen valtti on löytää uusia hyviä käytäntöjä nopeasti.

Rantanen jätti meille kysymyksen pohdittavaksi:

Minkä pitää olla totta, että Etelä-Pohjanmaa on mahtava paikka elää?

Posted in